Készítmények szájüregi fekély kezelésére

Tudományos háttér – Anaftin®

Tudományos megállapítások igazolják a hialuronsav és az aloe vera, az Anaftin® készítmények két segédanyagának jótékony hatásait.

Hogyan működik az Anaftin®?

Schematic drawing of lesion cover, protecting exposed nerve endings

1. Gyors védelem a fájdalom ellen

Polivinil–pirrolidon (PVP) összetevőjének köszönhetően az Anaftin® védőfilmet képez a fekélyen. Ez a film megvédi a seb (afták) érintett idegvégződéseit a további irritációtól, ezáltal csökkenti a fájdalmat, a sebet lezáró védőfilm pedig segít megelőzni az afták felülfertőződését.
Schematic drawing of lesion cover, that supports sore healing

2. Természetes sebgyógyulás

A fájdalom elleni védőpajzs alatt az Anaftin® egyedülálló összetétele elősegíti a természetes gyógyulást. Az Anaftin® összetevői megkötik a vizet, ezáltal olyan környezetet teremtenek, amely segíti a sérült hámszövet regenerálódását. Az aloe vera fokozza a nedvesítő hatást, és nyugtatja, enyhíti az irritált felületeket.

A hialuronsav szerkezete

A hialuronsav szerkezete

Hialuronsav

A hialuronsav a nyálkahártyák hidratálásával elősegíti a gyógyulást, támogatja a szöveti szerkezetet, részt vesz a szöveti regenerációban továbbá a sejtmigrációban és -differenciálódásban a sebgyógyulás során, valamint a gyulladásos folyamatokban. Továbbá támogatja a szövetek gyógyulását, így a gyulladásos válasz aktiválását és moderálását, valamint elősegíti a reepitelizációt a bazális keratinociták proliferációja révén.

Az aloe vera növény képe

Az aloe vera kivonat stimulálja az immunrendszert

Aloe vera

Az aloe vera kivonat támogatja a sebgyógyulást és csökkenti a gyulladást. A kivonat gátolja a fájdalmat előidéző anyagokat, védelmet nyújt az oxidatív stressz ellen, erős immunmoduláló tulajdonságokkal rendelkezik, és aktivitást mutat a sebekben gyakran előforduló patogénekkel szemben.