სად შევიძინოთ?
Afták

A szájüreg apró sérülései

A szájüreg apró sérülései sokféle okból létrejöhetnek.

A fogszabályzó az ajkak és az orca dörzsölésével sérüléseket okozhat a szájban.

A szájüregi fekélyek másik típusát a szájüreg apró sérülései jelentik. Ezeket a száj véletlen megharapása, de különféle fogszabályzó eszközök és fogpótlások is okozhatják.

A fogszabályzók az ajkak és az orcák a huzalok, kampók és brakettek általi dörzsölése miatt hasadásokat és traumás fekélyeket okozhatnak az ínyen és a szájnyálkahártyán. Ilyen esetekben a fogorvos vagy a fogszabályozó orvos tiszta viaszt adhat a fogszabályozó azon részére, amely a problémát okozza. A sérülések kezelése támogatja a gyógyulást és a sejtek regenerálódását, enyhíti a fájdalmat és megvédi az érintett helyet a fertőzéstől.

A fogpótlást viselők körében gyakori probléma a rosszul illeszkedő fogsor, amely különböző akut és krónikus szájnyálkahártya-problémákat okoz. A traumás fekélyek általában nem sokkal az új fogsor behelyezése után jelentkeznek. A csontgerincek felett jelennek meg, ahol a nyálkahártya a fogsor és a csont közé szorul. Az ilyen trauma bőrpírt, duzzanatot, majd fekélyesedést vagy sérülést okozhat, amelyek fájdalmasak. A fájdalom korlátozza a betegeket a kényelmes rágásban. Az ilyen trauma kiküszöbölése a probléma megoldásához vezethet. A sérülés vagy a fekély feletti vékony Anaftin®-réteg támogatja a gyógyulást és a sejtek regenerálódását és enyhíti a fájdalmat.

Néha egy törött fog vagy a törött műfogsor okozhat sérüléseket, vagy a sérülések következményei lehetnek egy fogszabályozó beavatkozásnak vagy bármilyen éles tárgy okozta (például fogpiszkáló) sérülésnek.