Anya gyermekkel

HURRÁ, KIBÚJT A
KISBABÁM ELSŐ FOGA!

Anaftin® Baby fogínygél – átsegíti a kisbabát a fogzás időszakán!

Termékfotó - Anaftin® Baby fogínygél
Babák fogzása

A kisbabám első fogai – hogyan segíthetek?

Végre valahára kibújt a kisbabám első foga! Az örömöt azonban aggasztó tünetek árnyékolhatják be. A baba ingerlékeny lehet, többet sírhat a szokásosnál, csökkenhet az étvágya, előfordulhat, hogy rosszul alszik, és erős nyáltermelés kezdődik nála.

Kérem, tekintse meg reklámfilmünket.

Az Anaftin® Baby fogínygélt kifejezetten a csecsemők fogzása során fellépő fájdalom és kellemetlen érzés csökkentésére fejlesztették ki. Támogatja a baba fogzását, és láthatatlan filmréteget képez, így hatékonyan enyhíti a kellemetlen tüneteket. A filmréteg ideális környezetet teremt a fájdalmas szövetek gyógyulásához. 

Segítse kisbabáját a fogzás ideje alatt az Anaftin® Baby fogínygél használatával.

Tények a fogzásról

Kisbabájának már a születése előtt is megvoltak a fogai, elrejtve az állcsontban. Ezek az apró tejfogcsírák nagyjából a baba 4–6 hónapos korában tejfogakká fejlődnek. Mindez a fogíny alatt játszódik le, és az íny továbbra is védi a fogacskákat.

További információk
Baba az anyukájával és az apukájával
Baba rágókával

Speciális körülmények kisbabám számára

Míg egyes babáknál egyáltalán nem okoz fájdalmat, másoknál a fogzás kellemetlen, sőt fájdalmas is lehet. Ez a következőkkel magyarázható: azon a területen, ahol a fog kibújik, gyakran kellemetlen érzés, nyomás és feszülés jelentkezik az állkapocsban, a megnövekedett vérkeringés és érpermeabilitás pedig ödémát okozhat.

További információk

Kisbabám fájdalmának és kellemetlen közérzetének enyhítése

Annak érdekében, hogy segítse a kisbabát a fogzás során és csökkentse a fogzással járó kellemetlen közérzetet, lehűtött (műanyag) kanalat vagy előzetesen a hűtőszekrényben tárolt rágókát adhat, amelyre rá tud harapni a baba.

Ezeknek a tárgyaknak ellenőrizze a hőmérsékletét, mielőtt a baba szájába kerülnek, mert ha túlságosan lehültek, komoly sérülést okozhatnak!

További információk
Síró baba
Ábra: Fogak lefedése Anaftin® Baby fogínygéllel

Védőfilm vagy fájdalomcsillapítók?

Felnőtteknél fájdalomcsillapítót lehet szedni a fájdalom enyhítésére. Egyes fájdalomcsillapítók kisgyermekeknek is változatban is elérhetők. Ezeket csak végső esetben szabad alkalmazni a fogzással küzdő baba fájdalmának enyhítésére. A fogzás végső soron fiziológiás/természetes folyamat, így lehetőség szerint kerüljük a babák érzékeny idegrendszerét befolyásoló gyógyszerek alkalmazását.

További információk

Mikor kell gyermekorvoshoz fordulni?

Beszéljen gyerekorvosával, ha a baba hőmérséklete eléri a 38,5 °C-ot, a láz 2 napnál tovább tart vagy gyermeke állandóan sír.

További információk
Baba az orvosnál
Anya fogzó gyermekével

Anaftin® Baby fogínygél

Az Anaftin® Baby fogínygél bioadhezív, a szájüregben történő alkalmazásra szánt gél. Rövid idő alatt láthatatlan filmréteget képez, amely megvédi az ínyt a kellemetlen érzéstől és a fájdalomtól. Természetes eredetű összetevői révén csökkenti az érintett területek fájdalmát és pirosságát. 

További információk