Babák fogzása

Kisbabám fájdalmának és kellemetlen közérzetének enyhítése

A következőket teheti annak érdekében, hogy segítse a babát a fogzás során és csökkentse a fogzással járó kellemetlen közérzetet:

Síró baba

Fogzás közben a szokásosnál nyűgösebbek a gyerekek

Lehűtött (műanyag) kanalat vagy előzetesen a hűtőszekrényben tárolt rágókát adhat, amelyre rá tud harapni a baba. Tilos azonban a kanalat vagy a rágókát mélyhűtőben, nulla fok alatti hőmérsékleten hűteni, mert a baba ajkaihoz vagy állához fagyhatnak, és felsérthetik a baba bőrét. Arra is ügyelni kell, hogy nem toxikus anyagból készült kanalat illetve rágókát használjon. 

Az íny és az állkapocs óvatos masszírozása ujjbeggyel. Használhat ujjra húzható szilikon eszközt vagy kamillateába áztatott vattapálcikát, hogy enyhítse a kellemetlen érzést. Az Anaftin® Baby fogínygél applikátora puha szilikonszálai tökéletesek erre a célra.

Különösen javasolt a gyógyszertárból beszerezhető speciális fogínygélek, például az Anaftin® Baby fogínygél használata. Az érintett terület lefedésével enyhíti a fájdalmat, és nem tartalmaz fájdalomcsillapítót.

A fogzás során tapasztalható fokozott nyáltermelés miatt a baba szája, nyaka és mellkasa gyakran átnedvesedik, ami a bőr irritációjához és kipirosodásához vezethet. A kendő vagy előke jó szolgálatot tehet a nedvesség felszívásában és a bőr szárazon tartásában.