Babák fogzása

Védőfilm vagy fájdalomcsillapítók?

A fájdalomcsillapítók a fájdalom mérséklése érdekében alkalmazott gyógyszerek. A gyógyszereknek azonban mellékhatásai lehetnek.

Ábra: Fogak lefedése Anaftin® Baby fogínygéllel

Az Anaftin® Baby fogínygél enyhíti a kellemetlen érzést

Felnőtteknél fájdalomcsillapítót lehet szedni a fájdalom enyhítésére. Egyes fájdalomcsillapítók, például a paracetamol és az ibuprofen, kisgyermekeknek is adható változatban is elérhetők. Ezeket csak végső esetben szabad alkalmazni a fogzással küzdő baba fájdalmának enyhítésére. Ha semmi más nem segít, beszéljen gyermekorvosával, és kérdezze meg, hogy használható-e ez a kezelés! A fogzás végső soron fiziológiás/természetes folyamat, így lehetőség szerint kerüljük a babák érzékeny idegrendszerét befolyásoló gyógyszerek alkalmazását.

Egyes szülők vény nélkül kapható helyi érzéstelenítő géleket vagy folyadékokat szoktak alkalmazni. Ezek a szerek legtöbbször benzokaint vagy lidokaint tartalmaznak. Ezek a hatóanyagok ritka, ám súlyos betegségeket okozhatnak. Két év alatti gyermekek esetében különösen kockázatosak lehetnek.
Az FDA (az Egyesült Államok Élelmezésbiztonsági és Gyóygszerészeti Hivatala) például nem javasolja az ilyen típusú gélek alkalmazását fogzás esetén, mivel a baba lenyelheti a gélt.

Az Anaftin® Baby fogínygél nem tartalmaz fájdalomcsillapítót, lidokaint vagy alkoholt. Speciális összetevőinek köszönhetően a gél rövid idő alatt védőréteget képez. Ez a film a gyulladt ínyhez tapadva enyhíti a gyulladást és hatékonyan csillapítja a fájdalmat. Az egyedülállóan speciális kialakítású applikátorral a gél közvetlenül és higiénikusan felvihető az érintett területre. A puha szilikonszálak pedig finoman masszírozzák az ínyt, ami tovább enyhíti a kellemetlen érzést és a fájdalmat.

Nevető baba kibújt első foggal

Az új Anaftin® Baby fogínygélt kifejezetten arra fejlesztették ki, hogy enyhítse a csecsemők fogzása során fellépő fájdalmat és kellemetlen érzést. Természetes összetevői révén csökkenti az érintett területeken jelentkező fájdalmat és pirosságot, továbbá hatékonyan enyhíti a kellemetlen tüneteket.